Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä
 |  Hakuohjeet
Etusivu Ohjelman esittely Osa-alueet Ajankohtaista Parhaat käytännöt Tietoyhteiskuntaneuvosto

panOULU-verkko

Oulun kaupunki, Oulun yliopisto, OAMK ja Oulun Puhelin Oyj
Timo Ojala/Oulun ylipisto
timo.ojala@oulu.fi
+358 40 5676646

panOULU-verkko on Oulun kaupungin, Oulun yliopiston, OAMK:n ja Oulun Puhelin Oyj:n yhteinen julkinen verkko, joka koostuu em. toimijoiden vierasverkoista. Vierasverkkonsa yhdistämällä toimijat loivat erittäin kustannustehokkaasti panOULU-verkon, joka sekä potentiaalisella käyttäjämäärällä että kuuluvuusalueen laajuudella mitattuna on Suomen laajin julkinen langaton verkko.

panOULU-verkko tarjoaa kuuluvuusalueellaan em. toimijoiden henkilöstölle ja asiakkaille langattoman, laajakaistaisen Internet-yhteyden, jonka avulla nämä voivat käyttää verkkoa ja verkkopalveluja omilla laitteillaan paikasta riippumatta. Verkon käyttäjäkunta on laaja: sitä voivat käyttää muun muassa kaikki Oulun kaupunginkirjaston asiakkaat (66 000), Oulun yliopiston työntekijät ja opiskelijat (18 000), Oulun seudun ammattikorkeakoulun työntekijät ja opiskelijat (9000) sekä Oulun Puhelin Oyj:n Baana Laajakaista -asiakkaat (16 000).

Tämän lisäksi kuka tahansa voi käyttää panOULU-verkkoa maksutta määräaikaisilla vierailijatunnuksilla, joita jaetaan kaupungin palvelupisteissä (kaupunginkirjasto, matkailupalvelut, Neuvokas, NUKU) ja DNA+ -myymälöissä Hallituskadulla ja Torikadulla. Näin esimerkiksi Ouluun saapuvat matkailijat pääsevät panOULU-verkon kuuluvuusalueella Internetiin vaivatta.

Tällä hetkellä panOULU-verkko kattaa Oulun ydinkeskustan ja torialueen, kaupunginkirjaston, kaupungintalon sisätilat, Nuoriso- ja kulttuurikeskus NUKUn, sekä Oulun yliopiston ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun kampusalueet. Tavoitteena on laajentaa panOULU-verkkoa edelleen niin, että sen piiriin tulevat myös muun muassa Tiedekeskus Tietomaa, Nallikarin uimaranta ja leirintäalue sekä Hallituskadun alue.

panOULU-verkko perustuu yhteistoimintasopimukseen, jonka Oulun kaupunki, Oulun yliopisto, Oulun seudun ammattikorkeakoulu ja Oulun Puhelin Oyj allekirjoittivat 15.10.2003. Yhteistoimintasopimuksessa määritellään panOULU-hankkeen pelisäännöt ja vierasverkkojen toteutustapa. panOULU-hankkeen innovatiivinen toteutustapa, julkisten ja kaupallisten toimijoiden välinen organisaatiotason verkkovierailusopimus, tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon puhtaasti kaupallisille ratkaisuille.

panOULU-verkon avulla pyritään tiivistämään eri toimijoiden kiinteää yhteistyötä Oulun alueen informaatio- ja tietoliikenneteknologisen osaamisen ja alan toimintaedellytysten kehittämiseksi sekä tukemaan Oulun kaupungin tietoyhteiskuntakehitystä tarjoamalla laajakaistaisen verkkoinfrastruktuurin erityisesti langattomien verkkopalvelujen kehittämiseen ja käyttämiseen.

Lisätietoja panOULU-verkon kotisivuilta http://www.panoulu.net.

panOULU-verkon kotisivu

« Takaisin
Tietoa sivustosta Tietoyhteiskuntaohjelma, sivu päivitetty 24.1.2005 Tulosta Tulosta | Sivun ylälaitaan